Utan min mobil – dag 3

I fredags började jag någon form av IPhone-detox….låter ju j-vligt pretto men ärligt – det har varit så skönt!
Jag har nog iofs använt mobilen enormt mkt tidigare men så himla skönt! Igår när jag skulle sätta mobilen i laddaren så var den på 91% och då har jag ändå automatisk(?) uppdatering av mail som drar en del batterier så så lite hade jag använt den!

Jag har alltså enbart smsat och pratat i telefonen (och googlat öppettiden på SpicyHot, haha!) i övrigt har jag lagt den på en hylla i ett skåp vi har i köket…igår när jag satte mig (när barnen lagt sig) för att scrolla igenom IG och läsa lite bloggar så insåg jag att det mesta som sker är egentligen ganska ointressant och dessutom händer det väldigt lite….

I övrigt så har jag varit ganska rastlös eller haft mkt tid ”över”….barnen är ganska självgående och leker i stort sett bara med varandra så det är egentligen inget som kräver engagemang från min sida så därav rastlösheten.
Och, som jag skrev, så har jag heller inte använt mobilen eller IPaden i sovrummet utan jag har börjat läsa en bok – och ja, nattsömnen har faktiskt blivit otroligt mkt bättre, det känns som att det blir mer kvalité på sömnen! Nu tror jag iofs att det beror på att jag verkligen somnade med IPaden fortfarande på i hörlurarna…jag tror inte alls det spelar ngn roll om man kollar på IPaden och sen lägger bort den och somnar, jag tror det är själva insomnandet som inte bör ske medan IPaden är i gång…. Så ja, jag har iaf börjat läsa en bok…nu läser jag Keplers Stalker (läs den!) och den är så sjukt otäck så den har nog intre direkt bidragit till ”ett gott insomnande” – haha!

Hur som helst, hitintills är det verkligen positivt – återkommer med fler recensioner av min mobilfria vecka längre fram!

(det här är ett tidsinställt inlägg)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>