Upp och ner

Idag är en bättre dag än igår…jag försöker intala mig själv att det är okej att ha bad days (och att det antagligen kommer bli fler) men f-n vad jag stör mig när allt egentligen är på topp och ändå så är inte jag på topp!
BK skrev igår ett inlägg om stress, där de frågade om det fanns olika typer av stress och om olika personer hanterar/klarar stress på olika sätt – under inlägget har massa olika stressrelaterade kommentarer skrivits och jag har inte hunnit läsa alla men sanningen är den att just stressreaktioner är extremt olika från person till person, det har helt och hållet med att göra hur mkt tidigare stress man utsatts för, vilka strategier som en person har för att hantera stressen, hur länge personen utsätts för stressen (långvarig stress är skadligt för alla) och vilken typ av stress det är (akutstress är ju tex om skulle komma fram och hota att slå ihjäl mig….då får man ett sånt enormt adrenalinpåslag att antingen blir man helt klar i knoppen och kroppen går in i ett fight-or-flight-mode eller så blir man tvärtom och bara ”jaja, slå mig du”)….så ja, stress är olika från person till person och själv anser jag mig vara en person som klarar stort stresspåslag under relativt lång tid men igår så brast det….

Hur som helst, idag är det en bättre dag och jag är på KAU och ska plugga fram till 11.30 när jag ska möta upp H för en lunch och jag hoppas vi kommer planera vår Stockholmstripp – planeringen är ju halva nöjet!
För övrigt fyllde H år igår och jag kom då att tänka på att hon och jag hängt ihop i typ 25år….förutom med mamma och pappa så är det min längsta relation med någon (haha)– coolt ändå!
Det finns nog ingen som känner mig så väl som H (möjligen N och mamma då, samtidigt finns det ju massa knasiga saker man enbart delar/delat med kompisar som ingen annan vet om)….vi har ju delat hela skoltiden från mellanstadiet, oändligt många och långa festnätter, killar och kommit och gått (och två som stannat…än så länge, haha!), bröllop, graviditeter, bebisar och allt däremellan – fortfarande är det H som jag smsar när livet känns förjävligt eller när något roligt händer…eller när jag har tråkigt! Att ha vänner är verkligen så himla viktigt!

Nej, innan jag blir helt gråtmild så ska jag sätta fart här, idag ska jag läsa föreläsning 3 på min distanskurs (skumt upplägg att föreläsaren bara lägger ut ett kompendium som ska läsas?) och sen ska jag fortsätta skriva på min B-uppsats!

Vi hörs senare!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>