Uppsatstankar

Just nu skriver jag ju min D-uppsats men det är stor skillnad från är jag skrev C-uppsatsen för då skrev jag enbart uppsats och läste statistik (som hade med uppsatsen att göra) under en hel termin, nu skriver jag D-uppsats samtidigt som jag läser en teoretisk D-kurs och två andra kurser…vilket gör att man inte kan gå in i uppsats-mood som man så lätt gör annars…i slutet av C-uppsatsen var den typ det enda jag tänkte på under all vaken tid (låter ju inte helt hälsosamt inser jag nu, haha!)

Hur som helst fick jag svar idag och för att vara publicerar måste min studie etikprövas – ngt jag egentligen räknat med men som ändå gjorde att luften gick ur mig lite! Att etikpröva studier är otroligt vanligt och speciellt då min studie är riktad mot ungdomar med beteendediagnoser och normbrytande (antisocialt) beteende… Trots att det är vanligt så tar det en enorm tid och kraft…massa frågor ska besvaras, skickas in, revideras utifrån feedback och det kan ta en himla tid med all handläggning etc. Dessutom känner jag att jag inte är riktigt bekväm med min problemformulering – jag vet inte riktigt varför men den ligger alldeles för långt utanför (fast ändå inte) den ram jag vill ha för mina studier… Jag har, förutom min underbara handledare, en jättebra kontakt med en Adjungerande lektor på skolan som har hjälpt mig jättemkt och som verkligen försöker vara delaktig i min studie trots att hon har jättemkt att göra – så idag mailade jag henne i ren frustration….och på bara en timme hade jag fått svar och ett möte – så himla skönt med all feedback och allt stöd!

Dessutom jobbar hon på Institutionen för Folkhälsovetenskap och där kommer jag börja läsa Masterprogrammet i höst (två av de kurserna jag läser under våren hör till Masterprogrammet som 1/4 är redan klart och under hösten kommer jag läsa ytterligare 1/4, när jag ska läsa den sista hälften vet jag inte men jag hoppas hitta ett jobb som går att kombinera med sista året)….dessutom är hon Medicine Doktor och jobbar inom Landstinget med exakt det jag vill jobba inom….så ja, jag hoppas verkligen på det här och på ngt vis känns det ”rätt i magen”….och än så länge gör inte mitt val av ämne det….och man ska alltid lita på magkänslan – eller hur? 

   

Just nu svämmar min almanacka över med möten, föreläsningar, idéer och tankar….

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>